Direct contact? Bel: +31 (0)6 53 95 51 52

Home > Pieter van Os

Over Pieter van Os

Pieter (1960) komt uit een typisch ondernemersgezin. Hard werken. Onafhankelijk denken en doen. Creatief zijn. Dat is hem met de paplepel ingegoten. Toch startte hij zijn carrière niet als ondernemer. Maar als docent lichamelijke opvoeding en tennisleraar. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding studeerde hij onderwijskunde (New Media), pedagogiek en psychomotorische therapie.

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. En al snel begon hij zijn eerste onderneming: een groothandel in onder andere Wonderpleisters. Sporters konden dankzij die pleisters ook mét blaren doorsporten. Heel wat uren stond hij langs de Elfstedentocht en de Nijmeegse Vierdaagse om deelnemers verder te helpen. Vele jaren later helpt hij nog steeds mensen, nu vooral bestuurders, als executive (team) coach en als lid van hun Raad van Advies.

Na de groothandel in sportverzorgingsartikelen zette Pieter verschillende andere ondernemingen op, onder meer op het gebied van IT, e-commerce, kunst en cultuur. Ook bekleedde hij diverse bestuursfuncties. Met vallen en opstaan leerde hij wat leiderschap en ondernemen succesvol maakt, en hoe je valkuilen vermijdt. In 2010 verkocht hij zijn laatste bedrijf: een franchiseorganisatie in de financiele dienstverlening met tachtig vestigingen.

Hij nam weer plaats in de collegebanken en volgde de postgraduate opleidingen Executive Coaching en Team Coaching aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast volgde hij een persoonlijk accreditatieprogramma bij het European Instituut for Accreditation, en werd daar geaccrediteerd als Register Strateeg. 

Met veel plezier werk hij sindsdien als executive (team)coach. Ook zit hij in de Raad van Advies bij verschillende ondernemingen in verschillende sectoren zoals de industrie, dienstensector, IT & E-commercebusiness, detailhandel, cultuur- en non-profit-sector.

Ondernemers en bestuurders helpt hij graag bij het spiegelen van hun leiderschapskwaliteiten, die waar nodig te verbeteren én bij het (her)vinden van hun persoonlijke en zakelijke missie. Dit doe hij onder meer door de juiste vragen te stellen. Scherp te luisteren. Vriendelijk te confronteren, en geen genoegen te nemen met louter mooie woorden.

Eens vrijblijvend kennis maken?

Waarom Alpion?
  • No-nonsense aanpak
  • Echt begrip voor uw situatie
  • Zelf in de klei gestaan
  • Gecertificeerd Executive Coach
  • Gecertificeerd Executive Team Coach
  • Register Strateeg
  • Netwerk van top-professionals